• 01 collage.jpg

Blog

Welkom op onze blogpagina.

Eind november 2011 zijn we met dit blog begonnen, vlak nadat we het Hollerather Hof hadden gekocht en de domeinnaam www.holleratherhof.com hadden geclaimd. In eerste instantie was het blog uitsluitend bedoeld om onze familie en vrienden in Nederland op de hoogte te houden van ons avontuur in de Duitse Eifel. Iedere keer als we een nieuw artikel aan het blog hadden toegevoegd, stuurden we dan iedereen een nieuwsbrief.  

Na de opening bleek al snel dat ook veel van onze gasten het leuk vonden om het blog te lezen. Daarom hebben we op de website de mogelijkheid toegevoegd dat iedereen zich voor de nieuwsbrief kan aanmelden. Vindt jij het ook leuk om het blog te lezen? Meldt je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze meteen wanneer we weer een update hebben geplaatst. Ook ontvang je incidenteel een bericht over evenementen in de buurt en bijvoorbeeld wanneer er voldoende sneeuw ligt en de skilift of de langlaufloipen open zijn. 

Hieronder vindt je de meest recente bijdrage en onderaan de pagina kun je door het blog bladeren. Aan de rechterkant zie je de titels van alle artikelen, zodat je er snel heen kunt navigeren.

We wensen je veel leesplezier.

Ed & Auke

32 De eerste etage is af!

Hoewel de kamers in de loop van de jaren al een paar keer een kleine update hebben gekregen, begonnen ze flink uit de toon te vallen vergeleken bij de reeds gerenoveerde kamers. Zelfs het mooi uitzicht kon niet voorkomen dat gasten liever een nieuwe kamer wilden hebben aan de achterkant, dan een oude kamer aan de voorkant. In de recensies adviseerden gasten elkaar zelfs om toch vooral een kamer aan de achterzijde te vragen, omdat die veel mooier waren dan de oude kamers aan de voorkant.

Nu hadden die mensen ook wel een beetje gelijk. De lambrisering was, net als de vloerbedekking, flink verkleurd. De glazen deur naar de badkamer gaf niet echt veel privacy voor degene die gebruik maakte van het toilet. En dan hebben we het maar niet over het kunststof schrootjesplafond. Allemaal dingen die niet even makkelijk konden worden opgelost.
Kortom, tijd voor een grondige opknapbeurt.

De vorige keer heb je kunnen lezen dat we toen waren begonnen met het slopen van kamer 202. Kamer 204 was toen nog intact, omdat we die nog een keer nodig hadden.

In de tussentijd zijn we begonnen met het opbouwen van 202.

Nadat de laatste gast uit 204 was vertrokken hebben we ook hier de sloophamer zijn werk laten doen en is alles eruit gesloopt.

Nadat alles gesloopt was konden we ook hier weer beginnen met opbouwen. De planning was om alles voor eind februari weer klaar te hebben, maar dat liep even anders.
Door een kleine medische ingreep (navelhernia) mocht Auke namelijk acht weken niet tillen en moest Ed dus al het tilwerk alleen doen. Niet echt handig als je aan het verbouwen bent.
Met een paar handige hulpmiddelen en door in een rustig tempo verder te werken is het toch gelukt om het samen af te maken.

We zijn erg blij met het eindresultaat. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zijn modern en veel lichter geworden. Hopelijk vallen ze ook in de smaak bij onze gasten.

Met de voltooiing ervan hebben we trouwens weer een mijlpaal bereikt. De eerste etage is nu namelijk helemaal compleet gerenoveerd. Op naar de tweede, en de kelder, en …….
Maar eerst verder met het terras, want dat had eigenlijk ook al klaar moeten zijn.

 

Reserveren
Volg ons
;
Volg ons op Twitter   Volg ons op Facebook   Volg ons op Facebook

Luxemburger Straße 44

53940 Hellenthal

Duitsland

tel. 0049 (2482) 7117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer