In dit blog hebben jullie kunnen lezen dat we al jaren rondlopen met plannen voor een sauna en een fitnessruimte. Al in de winter van 2017 - 2018 waren we hier mee aan de slag geweest (Zie het blog van 13 juli 2018), maar daarna lag dit project stil. Andere prioriteiten, eerst de kamers. Door Corona hadden we deze afgelopen winter niet veel te doen en dus zijn we er weer aan begonnen.

We zijn begonnen waar we zijn gestopt, met de vloer.

 

Deze moest eerst geëgaliseerd worden, zodat we hem daarna konden ophogen tot het niveau van de andere ruimtes.

Nu hadden we een blanco canvas en konden we met de indeling beginnen.

We hebben de ruimte opgedeeld in vier ruimtes. De grootste ruimte wordt de fitnessruimte, het andere deel wordt een kleedkamer, een halletje naar de gang en een toilet.

Met het systeemplafond was het alweer een heel ander gezicht.

Een behangetje.

En een rubber vloer om de trillingen te dempen. Het begint er al aardig op te lijken.

Ook de sauna moest nog worden afgewerkt. Omdat we de oude sauna binnenstebuiten hebben opgebouwd, zat nu de lelijke kant buiten. Deze hebben we daarom bekleedt met gips, zodat dit niet meer zichtbaar was.  

In de ruimte voor de sauna hebben we een voetenbad (om de voetjes op te warmen) en een koud water douche (om na de saunagang weer af te koelen) ingebouwd.

Voor de afwerking van de vloer hebben we hier gekozen voor een tegel met houtmotief. Dit, om een beetje in de sfeer van de sauna te blijven.

De muren hebben we getegeld met de witte tegels die we overal gebruiken.

Met wederom een behangetje en een likje verf is de basis klaar.

Nog wat tegeltjes in de kleedkamer, 

gang

en toilet, en het inrichten kan beginnen.

In de gang waar je de ruimte binnenkomt zitten drie deuren. De deur naar links gaat naar de fitnessruimte en de sauna, rechtdoor gaat de kleedkamer in en de rechter gaat naar het toilet.

De fitnessruimte hebben we uitgerust met de meest gangbare apparaten. Je kunt hier aan je conditie werken en tegelijk van het uitzicht genieten. 

Het toilet.

De kleedruimte is uitgerust met een douche en lockers.

Vanuit de kleedkamer kom je in een sfeervol ingerichte ontspanningsruimte. Vier lekkere ligstoelen, bluetooth speakers in het plafond waarmee je eigen muziek kunt afspelen, licht wat je qua sfeer en kleur zelf kunt instellen en een diffuser die een heerlijke geur verspreidt. Dit alles moet er voor zorgen dat je hier optimaal kunt ontspannen.

Eerst even je voeten opwarmen en dan ...

De sauna in.

Met een koude douche na de saunagang koel je het lichaam weer snel af. 

Nu vraag je je vast af wat toch dat zwarte ding op de vloer is. Onder de vloer bevindt zich een waterput die vroeger zorgde voor de watervoorziening van het hotel. We vonden het zonde om deze onder de vloer weg te werken en hebben de deksel daarom vervangen voor een glazen plaat. Door deze glazen plaat zie je nu de zeven meter diepe waterput. Het glas is drie centimeter dik veiligheidsglas, dus geen zorgen. ;-)

We zijn erg blij met deze mooie nieuwe toevoeging en hopen dat onze gasten er snel van gaan genieten.