Aanvankelijk ging het allemaal voorspoedig, tot we ontdekten dat het plafond in het restaurant aan het doorzakken was. Omdat er maar één manier is om erachter te komen wat het probleem was, moest het hele plafond eruit. En jawel hoor, vijf binten bleken finaal verrot te zijn. Er is ooit eens een lekkage geweest, maar deze is niet goed gerepareerd. Het oude (natte) plafond is blijven zitten en eronder is een nieuw plafond geplaatst. De balken hebben dus al die jaren liggen rotten, waardoor nu het plafond doorzakte. Om een nieuw plafond te kunnen plaatsen moest nu alles eruit en compleet worden vervangen. Dat hebben we dus ook gedaan.

Het plafond in de lounge leek in eerste instantie van betere kwaliteit, maar bij het monteren van het nieuwe gipsplaten kwam ook dit plafond spontaan los. Het was vastgezet met spijkers en deze zakten er langzaam uit onder het gewicht van de nieuwe gipsplaten. Opnieuw een terugslag dus en alles eruit en opnieuw beginnen.

Inmiddels zitten de plafonds erin en kon er gestuukt worden. Op zoek naar een stukadoor stuitten we in de ‘kneipe’ op iemand die een stukadoorsbedrijf heeft. Deze zou in de afgelopen week het plafond stuken en woensdag zou het restaurant klaar zijn en zaterdag de lounge. Dus niet! En het ziet eruit, verschrikkelijk. Opnieuw problemen dus. De eigenaar van het stukadoorsbedrijf is gisteren langsgekomen om te praten en hij krijgt nu aanstaande maandag de kans om het op te lossen en anders vliegt hij eruit.

Op het feit na de dat de plafonds zijn vervangen waren het tot nu toe alleen maar dalen, dus tijd voor een paar pieken.
De meubels voor de lounge zijn uitgezocht en besteld, we hebben een bierleverancier, de buitenreclame zit in de pijplijn, we hebben parket gevonden voor het ontbrekende deel in het restaurant, de randen rond de ramen zijn rood geschilderd, de bedrading in het restaurant en de lounge is opnieuw aangelegd, de telefooncentrale is verplaatst, de website is opgeleverd, de voorgevel is gereinigd, de tuin is opgehoogd en geëgaliseerd en de radiatoren in het restaurant zijn vervangen en staan sinds vanmorgen lekker te loeien.