Het vakantieseizoen is inmiddels begonnen en het is druk. Drukker als vorig jaar, maar toen waren we natuurlijk net begonnen.

Voor de drukte echt was begonnen hebben we ons in de afgelopen weken gericht op het verbeteren van het aanzicht van het pand, kortom: de buitenboel. De tuin was rommelig en iedere keer stond het onkruid weer hoog. Omdat we weinig (of geen) tijd hebben voor het wieden, moet het allemaal een beetje onderhoudsarm zijn. Dit hebben we gedaan door worteldoek en houtsnippers om de vaste planten heen te leggen.

De volgende klus was het openen van de dichtgemetselde gaten in de voorgevel. Hier had ooit een doorgang gezeten met een ingang naar binnen, maar die was met de bouw van het zwembad dichtgemaakt. We hebben de beide gaten weer opengemaakt en de binnenkant afgewerkt met hout. Het aanzicht van het pand is hiermee stukken verbeterd en er is meteen een leuke doorgang ontstaan naar de tuin.

Om wat meer licht in het restaurant te krijgen hebben we de bomen tussen het restaurant en de grote zijtuin weg laten halen. Hierdoor kwam ook de oude vijver weer vrij te liggen. Op oude foto’s hadden we al gezien dat er paden door de tuin liepen en dat er ooit een vijver was, maar alles was met de jaren volledig overwoekerd geraakt.

We zijn de paden nu weer vrij aan het maken en ook de vijver hebben we uitgegraven. Het was een kwestie van uitgraven, vullen en klaar. Natuurlijk hebben we er een fontein en verlichting ingezet, waarmee het romantische plaatje compleet is.

We zijn echter nog lang niet klaar, want de oude paden moeten allemaal opnieuw gelegd worden en sommige delen van de oude muren moeten opnieuw worden opgemetseld en/of gevoegd. Dat is echter meer een klus voor na het drukke vakantieseizoen.

De nieuwe vijver heeft trouwens al nieuwe gasten opgeleverd. Een paddenfamilie heeft er zijn intrek genomen en de tuinvogels nemen er op warme dagen een verfrissende douche.

Verder hebben we ook nog wat schilderwerk gedaan. De randen rond de ramen aan de achterkant zijn rood en ook de garagedeuren zijn in dezelfde kleur geschilderd. Al met al weer een heel ander gezicht.

De bloemen die we tijdens ons laatste tripje naar Den Haag hadden meegenomen voor in de bloembakken zijn in de afgelopen weken helemaal ontploft. Dat maakt het plaatje compleet.

Zoals jullie zien, we zijn er helemaal klaar voor. Laat de gasten maar komen!