Je kent het wel. Zo’n klusje waarvan je weet dat je er eens aan zult moeten beginnen, maar waar je eigenlijk geen zin hebt. Zo een klusje hadden wij ook nog liggen.

Toen we hier ruim vier geleden begonnen was er op de eerste etage van het hotel een linnenkamer. Dit was ooit de centrale badkamer geweest in de tijd dat de kamers nog veel kleiner waren en nog niet allemaal een eigen badkamer hadden.
Alles zat er nog in. Een douche, een badkuip en een dames en een heren toilet. Deze kamer noemen we voor het gemak kamer 1.
Jammer genoeg hebben we van deze bad/linnenkamer geen foto’s meer.

De kamer ernaast was bij de vorige eigenaar gewoon in gebruik als hotelkamer. Deze kamer noemen we kamer 2.
Van deze kamer hebben we nog wel twee foto’s kunnen vinden.

Toen we hier kwamen hadden we al meteen het idee om van kamer 1 ook een hotelkamer te maken. Kamer 2 zou dan wat kleiner worden om zowel de badkamer van kamer 1 als die van kamer 2 te kunnen huisvesten.

Hiervoor zou de oude badkamer van kamer 2 en het gehele interieur van kamer 1 gesloopt moeten worden.
Vier jaar geleden dachten we “dat doen we ook nog wel even”. Dus werd alles gesloopt. Het opknappen van deze kamers bleek toch wel wat meer werk dan gedacht. We moesten open en er waren andere prioriteiten.
Dit plan werd op de lange baan geschoven en alles bleef vier jaar liggen.

Tot dit voorjaar.

Dit voorjaar zijn we er eindelijk mee aan de slag gegaan. Alles moest gebeuren. Een nieuwe vloer voor de badkamers, de muren, elektra, afvoer, waterleiding, verwarming, plafond, enzovoort, enzovoort.

Als je dan eindelijk in de fase van de afwerking bent aangekomen en alle stof is weg, dan begint het spannend te worden.

Zal alles wat je bedacht hebt goed uitpakken en het eindresultaat zo worden zoals je hoopt.

De keuze van het behang was hierbij nog een een dingetje. We wilden iets in de kleur van de meubels (geel/goud), met het groen van de handdoeken en iets met het thema natuur.

De keuze viel op dit wel heel vrolijke behangetje.

Misschien een gewaagde keuze. Waar we, toen het behang er net op zat, toch ook wel even aan twijfelden.

Nu de kamers echter helemaal zijn ingericht, is het eindresultaat precies zoals we hadden gehoopt. Het zijn twee prachtige comfort kamers geworden, toch?

Hieronder het eindresultaat van comfortkamer 1:

En het eindresultaat van comfortkamer 2:

We zijn blij met deze uitbreiding en trots op het eindresultaat. We nodigen jullie van harte uit de kamers te komen uitproberen.