Na het overlijden van Zelda op 1 december zaten we een beetje in een dipje, waardoor het klussen niet echt wilde vlotten. We waren toen net begonnen met het maken van aanpassen aan de garderobe.
Volgens de Duitse wet mag je een snackautomaat (die we in de garderobe hadden gezet) niet zomaar ergens plaatsen. Deze moet tussen drie muren staan in verband met brandveiligheid.
Om die muren te kunnen plaatsen moesten we echter ook het plafond vernieuwen. De muur van die ombouw kwam namelijk net op de plaats waar we (nadat we daar een lekkage hadden gehad) een groot glas in lood raam in het plafond hadden gezet.
Omdat we nu toch bezig waren hebben we meteen een degelijke kapstok gebouwd, alles behangen en de vensterbanken vernieuwd. Ook hebben we de publieke toiletten naast de garderobe meegenomen. Die waren wel toe aan een nieuw verfje, nieuwe spiegels en een nieuw wasbakje …… Kortom een kleine metamorfose.
Al met al heeft die hele operatie anderhalve maand geduurd. Normaal gesproken hadden we dit klusje in een paar weken geklaard, maar zoals gezegd “het wilde niet vlotten”.

Eind januari was het tijd voor maatregelen. Het was zo ontzettend stil in huis, de achterdeur zat ’s middags om drie uur nog steeds op slot en we zaten hele dagen alleen maar binnen. Uiteraard misten we Zelda ontzettend (nog steeds trouwens), maar ook misten we de wandelingen, de gezelligheid en de liefde van een hond. Na veel wikken en wegen hebben we dan ook besloten dat het tijd was voor een nieuw hondje.

Eigenlijk was het te snel, maar voor een pup heb je veel tijd nodig. Als het druk is en het hotel vol zit, dan is die tijd er niet. Normaal gesproken zijn februari, maart en april rustige maanden, dus het was nu of na het seizoen.
We willen jullie bij deze dan ook graag voorstellen aan onze nieuwe hond. Het is een meisje, ze heet Leia (ja, die met de knotjes uit StarWars) en ze is inmiddels alweer ruim een halfjaar oud. Ze is slim, lief en ook met de opvoeding gaat heel erg goed.

Normaal gesproken zijn we in de rustigste periode altijd aan het klussen. Vanwege de tijd die we wilden nemen voor de opvoeding van de pup, hebben we dit jaar besloten om een klus te gaan doen waar geen tijdsdruk op staat. Als je kamers gaat renoveren moeten die namelijk klaar zijn voor een bepaalde datum. Er waren bijvoorbeeld al boekingen binnen voor de Pasen en als een kamer dan niet klaar is heb je een probleem.

In plaats daarvan zijn we daarom maar in de kelder begonnen. Daar waar vroeger de kleedkamer en de toiletten van het zwembad waren, wilden we namelijk graag een ruimte hebben voor de wasmachines en het linnengoed. We deden de was tot dan altijd in het voorraadruimte, maar daarvoor is deze eigenlijk te klein.

Nu hebben we al heel veel geklust hier, maar dit project was tot nu toe wel het aller moeilijkst. Er komt in deze ruimte namelijk heel veel samen, zoals: water, riool, verwarming en stroom. Daarbij kwam dat dit alles aangepast en/of verandert moest worden. Het zat of in de weg, werd niet meer gebruikt (maar was dan nog wel aangesloten) of moest volledig vernieuwd worden omdat het te oud was.
Na het slopen van de toiletten en de kleedkamer bleek bovendien dat de kwaliteit van de muren, de vloeren en het plafond, ontzettend slecht was. Alles moest aangepakt worden en er was geen makkelijkere manier dan alles stapje voor stapje grondig aanpakken.
We zijn begonnen met het plaatsen van een trap op de plek waar ooit ook een trap heeft gezeten. Je kunt nu binnendoor in de wasruimte komen.
Om jullie verder een stap voor stap verslag te besparen, hier zijn de foto’s. Die zeggen in dit geval al meer dan genoeg.

Het voorjaar is ook de tijd om weer in de tuin aan het werk te gaan. Nu zaten er een paar gaten in de heg, waardoor iedereen zomaar de tuin inliep. Deze gaten hadden we gemaakt om trekkers, kranen en vrachtwagens vrije toegang te geven in de tuin. Nu de tuin echter klaar is, zijn die gaten niet meer nodig. Dus via internet hebben we 100 beukjes besteld en die moesten dan na levering meteen geplant worden.

Omdat de grond in de Eifel voor een groot deel uit stenen bestaat, hebben we het graven maar aan een kraan overgelaten. Na en dagje buffelen staat er nu weer een mooie heg en is de tuin weer afgesloten. Ook rond ons eigen privé terras staat weer een keurige heg.
Nu maar hopen dat ie snel een beetje hoger groeit.

We wisten het al langer maar eind april zou het dan toch echt gaan gebeuren. Het tv signaal, waarvan we tot dan toe gebruik maakten, zou per 30 april uit de lucht gaan.

Om te voorkomen dat onze gasten op de kamers zonder tv zouden komen te zitten moesten we dus over op satelliet tv. De nieuwe schotel hebben we laten plaatsen en zelf hebben we de kabels van de schotel naar de zolder getrokken.
Vanaf nu hebben we niet slecht 20 kanalen meer, maar ruim 600.

Ook hebben we nieuwe rookmelders in de kamers gekregen. De oude rookmelders waren heel erg gevoelig en gingen al heel snel af. Niet zelden werd het hele hotel ’s ochtend vroeg gewekt door het alarm, omdat iemand in zijn kamer iets teveel deodorant aan het gebruiken was.
Deze nieuwe rookmelders hebben ook geen controlelampje dat iedere minuut een keer rood knippert. Hoewel je ‘s nacht hoort te slapen, waren er toch mensen die zich er aan stoorden en er de hele nacht naar lagen te kijken. Dat behoort dus nu tot het verleden.
Een ander voordeel is dat je met een app op de telefoon precies kunt zien in welke kamer het alarm is geactiveerd. In het geval dat er dus echt iets loos is, kunnen we nu precies zien waar we moeten zijn. Ook kun je zien of iemand het alarm heeft afgekoppeld. Dit gebeurt nog wel eens als mensen op de kamer willen roken of de batterijen willen … eeeh … lenen.

Tenslotte hebben we ook in de keuken nog wat aanpassingen gemaakt. Zo zijn er nieuwe roosters in de afzuigkap gekomen (moest van de brandweer), hebben we de tl bakken vervangen voor energie zuinige LED panelen en hebben we een nieuwe frituur gekregen.

Dit laatste was echt nodig, want als het druk is kwamen we niet meer klaar met de oude.

De komende maanden wordt het weer druk en van klussen is dan geen sprake. Dat komt na het seizoen wel weer. Wij wensen iedereen een fijne zomer en graag tot ziens en tot de volgende keer.

PS

Nog even een kleine huishoudelijke mededeling.  Wij hebben onze rustdag aangepast. We hadden op maandag altijd onze rustdag, maar sinds april hebben we dit verandert naar dinsdag.