Wandelen in de Eifel is één van de meest geliefde activiteiten in dit mooie deel van Duitsland. Dat is niet voor niets. De Eifel is een prachtig uitgestrekt gebied met natuur, rust en vele wisselende landschappen die het wandelen tot een ware belevenis maken. 

Of je nu kiest voor een lange of korte wandeling, een wandelroute voor beginners of gevorderden, in de Eifel kan het allemaal. Wanneer je in de Eifel aan het wandelen bent zul je veel wegwijzers tegenkomen met wandelroutes.

Zo zijn er natuurlijk de officiële wandelroutes maar bijna overal waar je bent in de Eifel kun je ook zo een eind weg wandelen op mooie bospaden, uitgestrekte vlaktes en berghellingen.

De officiële wandelroutes die er zijn staan allemaal goed aangegeven door middel van wegwijzers. De wandelroutes zelf zijn goed begaanbaar en worden goed onderhouden.

Aan de receptie van het hotel is meer informatie verkrijgbaar. Tevens bestaat voor huisgasten de mogelijkheid een GPS apparaat te lenen met daarop alle beschikbare wandelroutes.

Hieronder vindt u een overzicht van alle wandelroutes in de omgeving van Hollerath. Bij iedere route staat aan link naar een PDF versie van de route om af te drukken en een link naar een GPX bestand voor op de telefoon of GPS apparaat.

EifelSpur Westwall

Lengte: 13,4 km
Startpunt: parkeerplaats Hollerather Knie
Hoogteverschil: 174 m
Duur: 3:35 uur
Markering: 

PDF bestand downloaden - GPX bestand dowloaden

EifelSchleife Büllinger Hardt

Lengte: 3,9 km
Startpunt: Parkeerplaats Hohes Kreuz
Hoogteverschil: 89 m
Duur: 1:07 uur
Markering: 

PDF bestand downloaden - GPX bestand dowloaden

Narcissenwandeling

Lengte: 6,8 km
Startpunt: parkeerplaats Hollerather Knie
Hoogteverschil: 132 m
Duur: 2:08 uur
Markering: 

PDF bestand downloaden - GPX bestand dowloaden

 

Drei Bäche wandeling

Lengte: 8,2 km
Startpunt: parkeerplaats Hohes Kreuz
Hoogteverschil: 165 m
Duur: 2:12 uur
Markering: 

PDF bestand downloaden - GPX bestand dowloaden