Boutique Hotel Restaurant Hollerather Hof ligt op circa 600 meter boven de zeespiegel in het plaatsje Hollerath in de gemeente Hellenthal. 

Het hotel ligt tussen het Nationaal Park Eifel en Duits-Belgische Natuurpark Hohes Venn. Vanuit de achtertuin van het hotel wandelt u direct het woud in. Het unieke landschap is enorm gevarieerd. Rivieren, beken, meren en reservoirs, de kleurrijke diversiteit van plantensoorten en open en beboste bergen en dalen.

Ooit werd de Eifel bewoond door de Kelten, de Romeinen en de Franken. De getuigen van hun cultuur kunnen nog steeds bewonderd worden: Romantische steden met middeleeuwse vakwerkhuizen zoals Monschau, fascinerende overblijfselen van Romeinse bouwwerken en indrukwekkende burchten zoals Burg Eltz.

Jaarlijks bezoeken vele duizenden toeristen de Eifelregio om te genieten van de natuur. Vooral bij wandelaars en fietsers, maar ook bij motorrijders is het gebied erg populair. Naast het natuurschoon geniet deze laatste categorie bezoekers met name van de vele haarspeldbochten in het gebied.

Ook in de winter is het hotel een bezoek waard. Op ca 500 meter van het hotel start een langlauf loipe die u door het woud voert. Naast langlaufen kunt u hier ook skiën en rodelen. Even verderop in Udenbreth (ca. 2 km) ligt het grotere wintersportgebied Skiarena Weißer Stein. Dit skigebied telt 10 km aan langlauf loipen en heeft een sleeplift voor skiërs en ook een rodellift.

Op de interactieve kaart hieronder kun je zelf de omgeving verkennen en ontdekken wat er in de Eifel allemaal te zien en te doen is.