Ken je die mop van die stukadoor die zou komen? Nou, die kwam dus niet! In de vorige nieuwsbrief heb je kunnen lezen dat de stukadoor niet al te best werk had geleverd en dat hij die maandag zou komen om het probleem op te lossen. Hele maandag gewacht, maar geen stukadoor. De dinsdag erop hebben we dus zelf maar een schuurmachine gehuurd en hebben we drie dagen op de steiger gestaan om het prutswerk te herstellen. Het resultaat is nog altijd niet 100%, maar gezien de omstandigheden is het wat ons betreft acceptabel. Pas een week later belde hij dat ze de volgende dag wilden komen, maar toen was alles al af. Hij heeft zijn spullen gehaald en we hebben niets meer van hem gehoord.

Tussendoor zijn er nog vrienden helemaal uit Denemarken gekomen om ons te helpen. We wilden graag een oude deur uit 1936 verplaatsen en dat was een mooi klusje voor Jesper. Ook hebben ze de hele week heerlijk voor ons gekookt. Een prettige afwisseling van de frituurpan. Het was erg gezellig en nogmaals heel erg bedankt!

In de tussentijd konden we na drie keer witten eindelijk de spots (die we vorig jaar al in Nederland al hadden gekocht) en de luidsprekers monteren. In de lounge hebben we oorspronkelijke kroonluchters met de dubbelkoppige adelaar weer teruggehangen. Alle verlichting is uitgerust met LED-lampen om het milieu (en niet te vergeten onze portemonnee) te sparen. Het ziet er allemaal gelikt uit, fijn moment is dat als het eerste zichtwerk af is.

In de keuken is dat nog niet het geval. Dit is een echt slagveld. In de keuken komt alles op een of andere manier samen. De waterleidingen, de verwarmingsbuizen, elektriciteitsleidingen, telefoonkabels en tv kabels. Daar komt bij dat er veel moet worden vervangen. Er zitten nog veel ijzeren leidingen in de muur en ook de elektra bestaat hier en daar nog uit canvasdraad. Al met al een hele puzzel om alles uit te zoeken en te vervangen. Om overal goed bij te kunnen zijn de muren gestript en de is alles eruit gehaald. Toen het afgelopen weekend de nieuwe stukadoor kwam om de keuken te stuken, waren we er dan ook eigenlijk nog niet klaar voor. Komende week moet daar nog heel wat worden gedaan, om ervoor te zorgen dat het stuukwerk volgend weekend helemaal afgemaakt kan worden.

De ruimtes die door de waterschade zijn getroffen (zie de tweede nieuwsbrief) worden ook opgeknapt. Dit wordt voor ons gedaan op kosten van de verzekering van de vorige eigenaar. De kamer boven heeft inmiddels een nieuw plafond en ook beneden in de magazijnruimte zit het plafond er bijna in. Gelukkig hoeven we ons hier verder niet al te druk om te maken.

De muren van de receptie en het plafond zijn wel helemaal afgekomen en hier kunnen we de komende week beginnen met witten en behangen. Ook het hout voor de bar en de receptie en waarschijnlijk ook voor de vloer in het restaurant komt volgende week, dus daar kunnen we dan ook mee beginnen.

Verder zijn we ook druk in de gangen en de hotelkamers bezig. In de gangen komt een nieuw circulatiesysteem voor het warme water in het plafond en ook de elektra wordt hier grondig aangepakt. Op dit moment hebben slechts twee kamers nog water en maar vier hebben er verwarming. Het is dus een beetje improviseren. Verder is het behang in de gangen en in de helft van de kamers afgestoken. Het nieuwe behang is binnen dus ook daar kunnen we mee beginnen.

Al met al een lange lijst met klussen. Dus volle kracht vooruit!