Hoewel wij het erg druk hebben gehad, was het in het hotel in maart erg rustig. De winter duurde dit jaar erg lang en zelfs met Pasen lag hier nog 10cm sneeuw. Iedereen was de winter wel moe, maar omdat het voorjaar op zich liet wachten was het extra rustig hier.

We hebben deze ongewilde “vrije tijd” nuttig gebruikt door eerst de meest dringende punten van onze kluslijst aan te pakken. Met stip op nummer 1 stonden de plinten in het restaurant, de gangen en in kamers 7 & 8. Hier hadden we sinds de opening geen tijd meer voor gehad. Met de plintjes erop is het allemaal wat strakker en ziet het er keurig afgewerkt uit.

De volgende prioriteit was het creëren van een plekje voor onszelf. We gebruikten de lounge van het hotel min of meer als woonkamer, maar het probleem daarvan is dat je dan eigenlijk nooit vrij bent. Bovendien als gasten je zien zitten komen ze er al gauw bij en ben je zelf alsnog weer aan het werk. Hoog tijd dus voor een eigen woonkamer.

Na anderhalve week flink behangen, schilderen en laminaat leggen, hebben we nu eindelijk weer een eigen privéplekje. Een van de kamers op de eerste etage in het woonhuis is omgetoverd tot woonkamer. De meubels zijn uitgepakt en staan (via het dak) weer op hun nieuwe plek.

In het Paasweekeinde was het voor het eerst weer ouderwets druk en zaten we ondanks de sneeuw helemaal vol.

Ook de maand april was helemaal druk. Niet alleen vanwege het aantal gasten, maar ook omdat kamer 3 (de familiekamer) af moest. We hadden namelijk een fout gemaakt met de reserveringen, waardoor we een kamer dubbel geboekt was. De enige manier om dit op te vangen was door kamer 3 in orde te maken.

De familiekamer is ongeveer 60 m2 groot en bestaat uit een kleine woonkamer, twee slaapkamers (één met een tweepersoonsbed en één met twee aparte bedden) en een grote badkamer met douche en een ligbad. Met andere woorden, een redelijk groot project. Dankzij Marco (de broer van Ed), die een weekje is komen helpen, hebben we het toch gered. Marco, heel erg bedankt voor je hulp.

Een gedeelte van de meubels uit de familiekamer hebben we van Oebele en Arjan (broer en zwager van Auke) gekregen. In plaats van deze mooie meubelen op Marktplaats te zetten kregen wij een bank, kledingkasten, fauteuils, eetkamerstoelen, eettafel, etc, etc. Ook de andere kamers hebben we ermee uit kunnen rusten en zien er nu veel beter uit. Nogmaals heel erg bedankt voor de mooie (design)meubels.

Naast de verbouwingswerkzaamheden hadden we op 20 april ook nog het narcissenfeest. Ieder jaar vanaf eind april tot medio mei bloeien in het Oleftal de wilde narcissen. Deze wilde beschermde bloem bloeit zo mooi en zo rijk dat het hele dal als het ware bedekt is met een geel tapijt.

Om ook het hotel in de voorjaarsfeer te brengen hadden we kleine potjes narcissen besteld. Toen ze geleverd werden bleken het 144 potjes te zijn, die allemaal geplant moesten worden. Gelukkig waren Ineke en Siebrand, die hier te gast waren, zo vriendelijk om ons daar bij te helpen planten. Omdat ze toch bezig waren hebben ze meteen de hele tuin gewied. Heel erg bedankt daarvoor. Eeeh, wanneer komen jullie weer?

Het narcissenfeest wordt om het jaar in Hollerath georganiseerd door de NRW-Stiftung. Dit feest is eigenlijk een soort kleine braderie waar lokale bedrijven en de gemeente zich presenteren en van waaruit rondleidingen naar de narcissen worden gegeven. Samen met nog twee (Nederlandse) bedrijven uit Hollerath hebben we hieraan meegedaan. Buurvrouw Janneke verkocht poffertjes, andere buurvrouw Gerdine stond er met narcissen en tulpen en wij stonden er met onze bekende Saté Woelk. Er waren meer mensen dan verwacht en het was een groot succes. Kortom, een leuke ervaring die voor herhaling vatbaar is.

Als afsluiting van de maand april hadden we natuurlijk nog de inhuldiging van Willem en Maxima. Zoals bekend zijn de Duitsers dol op ons Koningshuis, dus we hebben hier de boel lekker oranje versierd. We hadden hierbij opnieuw hulp, deze keer in de vorm van Nina en Harry. Die dachten een rustig weekendje Eifel te hebben, maar stonden op de trap oranje vlaggetjes op te hangen. Ook jullie heel erg bedankt. Oh ja, een ieder die nog een wasmachine nodig heeft: ga naar W.A.S. Leeuwarden.

Ook in mei hadden we het door Hemelvaart en Pinksteren extra drukte. In de rustige momenten tussendoor hebben we nog wat schilderwerk kunnen doen. De deur van de hoofdingang, de randen rond de ramen achter en de garagedeuren zijn inmiddels rood. Het staat echt prachtig.

Verder hebben we eindelijk de gordijnen in de kamers kunnen vervangen. De oude gordijnen waren zo versleten en oud dat de gaten er in begonnen te vallen. omdat dit allemaal tussendoor moest hadden sommige gasten ‘s-avonds plotseling andere gordijnen gekregen. Ook hebben we de oude lampen en schemerlampen vervangen. Met de nieuwe gordijnen kon dit echt niet meer. Al met al een hele verbetering. Nu nog schilderen, maar daarover volgende keer meer.