Sinds de vorige nieuwsbrief hebben we weer een paar flinke stappen vooruit gezet. Zo was er om te beginnen nog een laatste restje stormschade.

Door de decemberstormen waren de lantaarns bij de inrit kapotgewaaid. Deze stammen nog uit 1954 en waren in de loop van de jaren hier en daar al flink doorgeroest. Ze stonden daardoor al flink scheef, maar door de storm was het staal nu echt helemaal afgebroken.
Iemand uit het dorp heeft de constructie van de lantaarn versterkt en bepaalde delen opnieuw gemaakt. Ook heeft hij een nieuw fundament gemaakt, waardoor ze nu ook veel steviger verankert staan.

Zelf hebben we de kap van de lamp opgeknapt en we hadden bedacht dat het misschien leuk zou staan als de kap verweerd kopergroen zou zijn.

Na het plaatsen van de lamp twijfelden we echter over de kleur. Het was net de Efteling. Via Facebook kwam ook meteen veel commentaar en ook de uitslag van een kleine enquête was duidelijk, die kap moest zwart!

Dat hebben we dan ook snel gedaan en dat staat inderdaad veel beter.
Door het mooie weer zijn we naar buiten gegaan en zijn we in de tuin begonnen. Na de rigoureuze snoeibeurt van vorig jaar is hier veel op te ruimen. De tuin ligt vol met takken en bladeren en om te kunnen maaien moet dat weggeruimd worden. Zoals gezegd we zijn ermee begonnen, maar we zijn nog lang niet klaar.

Bovendien konden we door dit mooie weer eerst een klus met een hogere prioriteit afmaken, de zijgevel van het hotel. Deze heeft dertig jaar in de schaduw van bomen gestaan en was daardoor erg verweerd. Nu de bomen echter allemaal weg zijn staat die gevel vol in het zicht.
Met andere woorden schilderen die handel. We hebben twee dagen in de volle zon op de ladder gestaan, maar het resultaat is er naar. De gevel is weer keurig wit en ziet eruit als nieuw.

Door de regen moesten we weer naar binnen, waar nog een andere klus met een hoge prioriteit op ons wachtte. Door de snoeibeurt schijnt de zon nu ongehinderd het restaurant in. Dat scheelt in de stookkosten, maar in de zomer is het wel heel erg warm.

Daarom hebben we rolgordijnen opgehangen, waarmee we in de zomer de warmte een beetje buiten kunnen houden. Daarnaast staat het ook wel heel erg mooi.

De voorlopig laatste klus met topprioriteit was het schilderen van de kamers op de tweede etage. We waren hier nog niet aan toe gekomen, maar nu het rustig was (en het buiten regende) konden we er eindelijk mee beginnen.
In twee weken tijd hebben we tussen de bedrijven door alle kamers en badkamers van een verse laag verf voorzien.

Bij het inrichten van de kamers hadden we in eerste instantie ook de oude tv’tjes weer teruggezet. Nu we de kamers zo keurig hadden gemaakt leek dit echter nergens op. Bovendien was bij de Metro (net zoiets als de Makro) een mooie aanbieding en dus hebben we meteen ook de tv’s vervangen.

De kamers zien er nu weer fris en netjes uit en ogen met die nieuwe tv’s een stuk moderner, kortom we zijn nu helemaal klaar voor het zomerseizoen.

De komende weken gaan we weer de tuin in, maar daarover de volgende keer meer.