Uraltaustattung, altmodische möbel en antik. Zomaar een paar woorden uit de bloemrijke Duitse taal, die door onze gasten zijn gebruikt om onze hotelmeubelen te beschrijven. Uiteraard nooit in je gezicht, maar lekker gemakkelijk achteraf in een recensie.

We werken iedere dag keihard om het iedereen naar de zin te maken en dan snijden deze woorden je wel eens door de ziel. Natuurlijk weten zij niet wat we in de afgelopen vier jaar al allemaal hebben gedaan. Zij zien alleen een momentopname.

Stapje voor stapje werken we al het achterstallig onderhoud weg, zijn we alles aan het moderniseren en aan het verbeteren. Zo gaan we gaan we steeds verder de goeie kant op.
Voor wat betreft die oude meubels, wij wisten natuurlijk ook dat dat niet lang meer zo kon blijven. Als je dan tegen iets moois aanloopt en een leuke aanbieding krijgt, heb je zomaar de kans om daar wat aan te doen. En dat is precies wat we hebben gedaan.

Dat je in een hotel wat meer nodig hebt dan thuis is logisch. Maar van de bestelling kregen we toch wel een beetje koude rillingen.

30 boxspring bedden
15 hoofdborden
30 nachtkastjes
15 bureaus
20 stoelen
20 fauteuils
20 lampen
10 staande schemerlampen
10 voetenbanken
15 spiegels
20 bedrokken
20 bedlopers

Drie weken eerder als gepland, op zaterdag 16 januari zou alles worden geleverd. Dus snel de boekingssites dichtzetten, lounge en restaurant ontruimen en genoeg hulp regelen.

Die grote vrachtwagen was binnen anderhalf uur leeg. En daar zit je dan. Waar moeten we beginnen.

Nou ja, dat was niet zo moeilijk. Leegruimen.

De oude meubels vlogen letterlijk uit de ramen naar beneden, waarna wij de uraltaustattung, altmodisch möbel en het antik vervolgens ritueel hebben verbrand.

Voor we nu meteen doorgaan met hoe het is geworden, leek het ons een leuk idee om eerst te laten zien hoe de kamers in de afgelopen vier jaar zijn veranderd.

We beginnen met kamer 15.

Zo zag die er in 2012 uit, toen we het hotel net hadden gekocht.

In 2013, nadat we de lampen, de gordijnen en het beddengoed hadden vervangen.

In 2014, met de nieuwe tv (hangt aan de andere kant) en na een schilderbeurt.

En dan nu 2016 met de nieuwe meubels.

En omdat we het zo leuk vinden, nu kamer 12.

Zo zag die er in 2012.

In 2013 met nieuwe lampen, gordijnen en beddengoed.

In 2014 met nieuwe tv en na een schilderbeurt.

En tenslotte anno 2016 met nieuwe meubels.

De oplettende lezer heeft natuurlijk al opgemerkt dat de hoofdborden nog niet hangen. Dat klopt, die passen er niet in. De lambrisering zit in de weg en moet eruit, maar dat komt later als de vloer wordt vernieuwd. Bovendien moeten we nu eerst weer gaan sparen.

We sluiten deze nieuwsbrief af met nog een paar foto’s van andere kamers.

Tot de volgende keer!