Omdat we al bijna een jaar niets meer hebben gepost was het moeilijk te bedenken wat we zoal allemaal hebben gedaan en beleefd. Gelukkig hebben we ons fotoarchief in de ‘cloud’ om ons te helpen herinneren.

Als je aan de hand van die foto’s terugkijkt heb je heel veel van die oh ja momenten en zie je pas goed dat er weer heel veel is gebeurt. Niet alles is de moeite van het vermelden waard, daarom beperken we ons in deze (oud) Nieuwsbrief maar tot de hoofdlijnen, dat is wel zo leuk.

Zoals je weet zijn we nog steeds bezig met het renoveren van de kamers. Ieder jaar doen we er een paar, want alles ineens dat gaat niet. Dit renoveren van kamers doen we meestal in de periode van januari tot mei. Dit is voor ons de rustigste periode, waardoor we de tijd hebben voor andere dingen dan het runnen van een hotel. Bovendien kun je niet renoveren als het druk is. Dat is niet leuk voor ons en al helemaal niet voor de gasten.

Onze planning was om in januari te beginnen met het verbouwen van de familiekamer. Deze kamer bestond uit een kleine woonkamer, een grote ouderslaapkamer, een kinderkamer en een veel te grote badkamer.

Deze familiekamer liep niet zo goed in de verhuur en stond in verhouding tot de gewone tweepersoonskamers veel teveel leeg. Het idee was om deze kamer op te delen en er twee aparte komfortkamers van te maken.

Even een sprongetje. We hebben het in onze nieuwsbrief wel vaker gehad over het zwembad en de sauna in de kelder.

Een paar jaar geleden hebben we besloten om dit zwembad te sluiten, omdat het te complex en daarom veel te duur was om het weer goed werkend te krijgen. Het plan is om in de ruimte waar het zwembad zat, drie kamers te realiseren. In de ruimte waar de sauna zat komt waarschijnlijk een fitnessruimte en de sauna gaat een stuk naar achteren in de kelder. Zo krijgen we meer capaciteit in het hotel en hopen we het onze gasten nog beter naar de zin te kunnen maken.

Nu vraagt je je misschien af wat het ene project met het andere te maken heeft, maar Ed en Auke zouden Auke en Ed niet zijn als we het niet weer extra moeilijk zouden maken. We hadden namelijk een klein probleem met het puin dat vrij zou komen bij beide projecten. Het zwembad begon namelijk al behoorlijk vol te raken

Tot nu toe hebben we het puin van alle voorgaande projecten steeds in het zwembad gekiept. Waarom? Het zwembad moet gevuld worden voordat we er iets op kunnen bouwen en bovendien hoeven we het puin dan niet af te laten voeren en dat spaart weer in de kosten.

Ook het puin van de familiekamer moest er in, maar ook bij het slopen van kelder zou nog het nodige puin vrijkomen. Als we dat allemaal naar boven zouden moeten tillen, omdat het zwembad al gevuld was met puin van boven, is niet logisch (je moet tenslotte gebruik maken van de zwaartekracht). Daarom zijn we aan het einde van het seizoen in september begonnen in de kelder.

Als het hoogseizoen voorbij is krijgen we meestal weer wat meer tijd voor andere dingen. In de weekenden is het dan nog steeds druk, maar door de week kun je overdag weer een beetje klussen. Bovendien heeft niemand last van ons als we in de kelder bezig zijn en als het toch drukker wordt kun je alles laten liggen om later weer verder te gaan.

Eerst hebben we de ruimte waar de sauna en de ontspanningsruimte moesten komen onderhanden genomen.

De muren van de ontspanningsruimte hebben we meteen afgewerkt en ook hebben we er meteen een plafond in gemaakt, omdat we een plek nodig hadden om de meubels voor de nieuwe kamers schoon en droog op te kunnen slaan.

Voor we de Sauna zelf konden verhuizen moesten we eerst de afvoeren voor de douches en een toilet voorbereiden. Hiervoor moesten we de vloer openhakken en na het plaatsen van de afvoer natuurlijk ook weer dichtstorten.

Dan de sauna afbreken, schuren en op de nieuwe plek opnieuw weer opbouwen.

Nu dit deel voor zo ver klaar was, konden we de meubels erin zetten en de boel afsluiten zodat er geen stof bij kon komen. We konden nu beginnen met het slopen van de muren van de oude saunaruimte.

Hoewel het geen draagmuren zijn, waren ze wel enorm dik waardoor er heel veel puin vrij kwam.

Zoveel dat het zwembad al aardig vol kwam te zitten. We moesten nu eerst de balken voor de vloer en de riolering voor de drie nieuwe badkamers gaan leggen, want anders zouden we die naderhand in het puin moeten ingraven.

De afvoer moest echter nog wel even op het hoofdriool worden aangesloten, dus opnieuw vloeren eruit, graven, riool erin en dichtstorten.

De ruimtes waar we moesten graven maakten eigenlijk geen deel uit van het project, maar werden dat nu wel. Dusss, meteen maar netjes afwerken.

Het was inmiddels januari toen de kelder gesloopt was en de afvoeren en de vloer voorbereidt waren. Nu konden we eindelijk beginnen met de sloop van de familiekamer. De vorst zorgde echter voor wat extra vertraging, want we hadden geen verwarming meer in de voormalige sauna. Die moesten er nu snel in, want er was -18 voorspeld.

Halverwege februari konden we dan toch eindelijk beginnen met de sloop van de familiekamer.

Met een stortkoker het zwembad in ging het afvoeren van het puin erg makkelijk. Het was alleen van korte duur, want al na een dag zat het zwembad vol en konden we niet verder.

Dus snel een container besteld en in de tussentijd de vloer op het zwembad gelegd.

Nadat de container was aangekomen konden we verder met slopen.

In maart waren we klaar met slopen en konden we beginnen met opbouwen.

Door het vroege begin van het seizoen begon het al vroeg in april drukker te worden in het hotel, waardoor het werk maar langzaam verliep. Na het ontbijt en de check out om 11 uur hadden we vaak maar een paar uurtjes tot drie uur om te kunnen klussen.
Bovendien moesten we om drie uur weer schoon zijn en het hotel weer netjes en stofvrij hebben, want de gasten mogen niets merken. Hierdoor zijn we pas sinds enkele weken klaar met de verbouwing.
We hebben er nu wel weer twee mooie nieuwe komfortkamers bij.

Een dubbele tussendeur zorgt ervoor dat we onze gasten toch nog de mogelijkheid van een familiekamer kunnen bieden.


We zitten inmiddels weer volop in de drukte van het hoogseizoen, dus we gaan op volle kracht doorrrr. We wensen jullie allemaal een fijne zomer.
Tot de volgende keer.